Kuka voi harrastaa MMA:ta?

Vaikka MMA eli vapaaottelu saattaakin alkuun kuulostaa melko raa’alta lajilta, joka saattaa tuoda mieleen jopa Rooman valtakunnan raakalaismaiset taistelut, niin tästä huolimatta nykymuodossaan laji soveltuu hyvin monenlaisille harrastajille. Kerrommekin tässä artikkelissa lähemmin, millaisille harrastajille MMA on oivallinen harrastusvalinta.

MMA-harrastajien moninainen kirjo

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että MMA sopii aivan tavallisten urheilusta pitävien ihmisten harrastukseksi. Monin tavoin MMA on mitä mainioin liikuntamuoto, sillä se auttaa kasvattamaan harrastajansa kuntoa ja pitämään sitä yllä. Se soveltuu kehon hyvinvointia ylläpitäväksi hikijumpaksi ja on erinomainen kuntourheilulaji. Kuntoilumuotoinen MMA ei nimittäin ole lainkaan niin väkivaltaista kuin lajin kilpailuita seurannut katsoja saattaa kenties ajatella. MMA:n eräs tärkeimmistä piirteistä on se, että lajissa yhdistellään hyvin monenlaisia kamppailutyylejä, joten sen kautta on mahdollista päästä treenaamaan sekä potkuja, lyöntejä että lukkojakin.

MMA soveltuu sekä naisten että miesten harrastukseksi. Lisäksi se on hyvä harrastus siinäkin mielessä, etteivät lajin varusteet maksa maltaita. Esimerkiksi lasketteluun taikka jääkiekkoon verrattuna kyseessä on edullinen laji. Ympäri Suomen löytyy MMA-harrastusmahdollisuuksia, sillä lajin suosio on kasvanut viime aikoina Suomessakin. Voidaankin sanoa, että MMA harrastuksena on erityisen monipuolinen ja antoisa, ja että hyvin monenlaiset ihmiset voivat hyötyä MMA-harrastuksesta. Osa saattaa innostua lajista niinkin paljon, että suuntaa suoraan ammattilaiskehiin.

Penkkiurheilijoiden MMA

MMA on mielenkiintoinen laji myös katselijoiden kannalta, sillä otteluiden katsominen on jännittävää ja tilanteet vaihtelevat kehässä nopeaan tahtiin. Laji soveltuu siis hyvin myös penkkiurheilijoille, jotka haluavat päästä jännittämään otteluiden muuttuvia tilanteita. Ottelut soveltuvat katsottaviksi vaikkapa kaveriporukalla, jolloin myös harrastuksen sosiaalinen aspekti tulee täytetyksi.

Unohda ennakkoluulosi MMA:ta kohtaan

MMA saatetaan nähdä erityisen väkivaltaisena lajina ja sitä kohtaan saatetaan tuntea suoranaisia ennakkoluuloja. Kuitenkin harrastetasolla MMA sisältää monia erityisen hyviä ominaisuuksia eikä se ole mitenkään erityisen väkivaltainen laji. Kilpatasolla tilanne on toki eri, mutta sinne ei ole mikään pakko pyrkiä, vaan monelle riittää kuntoilu MMA:n monipuolisten harjoitusten parissa. Jos annat MMA:lle mahdollisuuden, saatat yllättyä, kuinka monipuolisesta, tehokkaasta ja mukaansatempaavasta lajista onkaan kyse!